Tarihe Saygı projemiz kapsamında Gelibolu yarımadasında yaptığımız Akbaş Şehitliği’nin açılış töreninde çekilen fotoğraflarımdan bazıları basılı medya kanallarında gördüğünü ve o bölgeye hizmetimizden ve bizi tanımlatarak almak gururlandığını ifade etikte sonra; Nurten hanım, çok fotojenik olduğunuzu biliyor musunuz? diye sordu.
Gülümseyerek;
-Sizde fotoğrafın sizin göremediklerinizi gördüğünü biliyor musunuz? diye cevap verdim.
Gergin, üzgün, süzgün, mutsuz, mutlu olduğumu hisseder fotoğraf aynı zamanda onlar de ilave ederek ayrıldım yanından.
Eve geldiğimde albümlerimi karıştırıp farklı zamanlarda çekilmiş birkaç fotoğrafımı ve kendi çektiklerimi dikkatle inceledim. Fotoğraf sevme ve çekme hobimin bana ne çok şey kattığını gözlemledim.
Tüm dostlarıma ısrarla tavsiye ediyorum.
Çünkü fotoğraf:
-Bakmakla görmek arasındaki farkı en güzel gösterendir. Gördüğünü çekersin
-Hislerden dışa açılan penceredir. Çekersin.
-Algıda seçicilik sağlar. En iyiyi bulmaya, en iyi şekilde seçmeye ve o küçücük kareye toplamaya çalışırsın.
-Küçücük detayların incisi edersin. Yaşama, doğasında onun varlığa daha fazla saygı duyandır başlarsın.
-Asla sıkılmazsın. Kendini, problemleri unutur, heyecanlı bir giriştir.
-Mutluluk kavramını değiştirirsin. Yeni ve sürekli bir bir mutluluk kaynağına sahip olur mutluluğu belirli bir kıskacın dışına taşırsın.
-Işığın gücünü ve rengini keşfedersin. Geçen yıllardaki değişiklikler, nedenini araştırırsın.
-İyinin, kıymetini daha iyi anlar ve ona ulaşmanın zorluğunu görürsün.
-Tamamen iyi bir hayatın tadına varamaz.
-Eğere fırsat vermez, yakalarsın.
-Yaşamı ölümsüzleştirir, kaybetme korkusunu azaltırsın.
-Değişimin en iyi takip edildiği, anlaşıldığı, anlatıldığı yerdir. Büyüdüğünü, yaş aldığını en iyi anlatandır.
-Doğallık ile yapaylık, gece ile gündüz, yaz ile kış, mevsimler arasındaki farkı en iyi görüldüğü yerdir.
-Paylaşmayı öğreten, yaşamının değerini anlatandır.
-Kara sevda gibidir, muhafazakarlık. Onun bir makinem yanimda olsun, istersin. Kaçırdığın anların üzüntüsünü duyarsın.
-Çevrene, çiçeğe, böceğe bir başka bakar, farklı bakmaya, farkı bulmaya, yakalamaya çalışıyoruz.
-Fark yaratmak için fırsat yakalarsın.
-İyi bir yaşam dersidir fotoğraf. Sahiplerini istediğin şükreder, öğrendiklerini yaşamında uygularsın.
İşte tüm bu nedenlerle fotoğraf çekmeyi hobi edinenlerin artmasını diliyorum.
Ama bir şartla; Fotoğraf uğruna benim gibi tepe taklak ya da kolunuzu, bacağınızı sakın kırmayın …