“Bir destandır Gelibolu”diyerek 2006 yılından bu yana Gelibolu yarımadasında gerçekleştirdiğimiz, halkımızın gösterdiği takdir ve teveccüh ile büyütüp geliştirdiğimiz “Tarihe Saygı Projesi” bu kezde “Bir destandır Troya” diyerek Troya ören yeri bitişiğinde ve Troya müzesi karşısındaki Tevfikiye köyüne kucak açmamıza neden olmuştur.
Yöreye gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve Troya’yı daha iyi anlamalarına yardımcı olabilmek amacı ile son derece stratejik öneme haiz ama turizmden yeterince yararlanamayan Tevfikiye köyü; bir yıldır yürüttüğümüz geceli-gündüzlü çalışmalarla, tarihe tanıklık eden bu toprakların kutsiyetini simgeleyen bir Arkeo köye dönüştürülmüş ve Tevfikiye köyü tarihinin ağırlığı altında ezilmeyen, Troya tarihine ışık tutacak bir duruma getirilmiştir.
Bundan böyle Arkeoköy Tevfikiye; Troya ören yeri ve Troya müzesine katma değer yaratacak bir açık hava müzesidir.
Biz Opet olarak; Türkiye’de bir ilk ve dünyada eşi görülmemiş bir çalışmayı gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.
Tüm çabalarımız, ülkemizin hak ettiği değeri kazanabilmesi bize ait olan bu toprakların yalnız ülkemizde değil uluslar arası ölçekte de tanıtılabilmesi içindir.
2006 yılından bu yana tam 12 yıldır Tarihe Saygı projemizin başarı ile gerçekleşmesi, son bir yıldır da Arkeoköy’ün oluşması için emek, zaman ve bütçe yaratan Sevgili Opet aileme teşekkürü borç biliyorum.
Biz Opet olarak; büyük bir özveri ve inançla gerçekleştirdiğimiz bu eşsiz eseri bir dünya mirası olan Troya’ya ve bu topraklarda yaşayan Son Troya’lılara emanet ediyoruz…